Tarta cu crema de portocale si bezea

de lili2010 in Prajituri, 5 Mar 2011 | 6121 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie de aluat fraged

pentru crema:

  • 230ml apa
  • 230g zahar
  • 150g unt
  • 4galbenusuri de ou
  • 45g amidon
  • sucul de la 3portocale mari
  • coaja de portocala

pentru bezea:

  • 4albusuri de ou
  • 200g zahar
  • 50ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de portocale si bezea:

Foaia de aluat fraged se pune in forma ,se inteapa,se acopera cu hartie de copt si fasole si se coace 20 minute in cuptorul incins dinainte la 160 grade.

Crema:

Intr-o cratita se pun la fiert apa cu zaharul si untul.Separat,se amesteca galbenusurile cu amidonul dizolvat in putina apa.Se adauga peste amestecul de apa,zahar si unt,amestecand repede si bine.

Se pune tot amestecul pe foc mic,amestecand in continuu,pana la obtinerea cremei.Se adauga acum coaja de portocala si sucul,se amesteca pana la incorporarea completa a acestora.

Se pune crema peste aluatul copt si se da la cuptor pentru inca 5 minute.

In acest timp,preparam bezeaua:

Amestecam zaharul cu apa si le punem pe foc sa fiarba.

In acelasi timp,batem bine albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie.

Cand siropul de zahar incepe se fiarba,varsati-l progresiv peste albusuri,fara sa atingeti paletele mixerului.Bezeaua trebuie sa fie dura.

Adaugati bezeaua peste crema tartei,de maniera cat mai dezordonata(mie nu-mi iese niciodata dezordonata;) )Dati din nou tarta la cuptor pentru inca 5 minute.

Tarta se taie doar atunci cand s-a racit complet !

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Stratul meu de bezea a iesit cam inalt,cred ca 2-3 albusuri sunt suficiente !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de portocale si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii